o

lördag 27 mars 2010

Debatten om bjästa...


Det var i onsdagskväll hela Sverige fick se hur en flicka blev misstrodd att hon blivit våldtagen av ett helt samhälle. Hon blev häcklad och mobbad på internet. Trots att gärningsmannen blivit fälld i 2 instanser. Sen begick han en till våldtäkt även denna tjej blev misstrodd och mobbad.Fast han även denna gång blev dömd i tings och hovrätt. Jag blev hemskt upprörd och berörd. Då jag själv blivit utsatt för sexuella övergrepp som barn.

Det verkar som förövarens mamma och bror bedrivit massiva kampanjer för att svartmåla flickorna. Visst dom har betett sig förjävligt och man kan inte förstå hur dom tänkt.

Men vad jag nu reagerat över är att människor som nu stöttar flickorna i bjästa. Nu sitter många och beter sig precis som andra sidan betedde sig. Hotar och har ett mycket dåligt vokabulär. Riktar dödshot mot folk. Men då blir ju ni likadana som dom. Lika inskränkta och småa människor som saknar empati.

Är väl inte heller nån bra signal att visa våra ungdomar.

Sen så är det här nog antagligen inte dom enda våldtäktsoffer/övergreppsoffer som inte blir trodda, så ja skänker en tanke till er alla. Det är inte ert fel även om man många ggr kan känna så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar